Ogólnopolski Festiwal Drobiu odbył się w Uniejowie ZDJĘCIA
Ogólnopolski Festiwal Drobiu odbył się w Uniejowie. Impreza była ucztą nie tylko dla ciała, ale i ducha. Kulinarne atrakcje uzupełniły bowiem koncerty w...
Mistrzostwa Świata w Jedzeniu Kartaczy na Czas [WIDEO]
Regionalny Festiwal Pogranicza Kartaczewo Gołdap 2023 odbył się po raz 24. Kartaczami można było raczyć się do woli. Chętni spróbowali swoich sił w...
Kultowe gadżety z PRL-u. Te rzeczy miał każdy, dziś trudno odgadnąć ich przeznaczenie
W PRL-u żyło się różnie. Niektórzy tęsknią za tymi czasami, część osób cieszy się, że dawno już minęły, a młode pokolenie kompletnie nie ma pojęcia, jak się...
Festiwal "Polska od Kuchni". Trwa najsmaczniejsza impreza tego roku!
150 tysięcy uczestników, 30 tysięcy porcji regionalnych przysmaków oraz występy największych gwiazd - to właśnie ogólnopolski FESTIWAL "POLSKA OD KUCHNI"!...
Rejbak, proziaki i gumiklyjzy. Smakowite podróże kulinarne po Polsce
Wiele osób podróżując podczas urlopu, wybiera miejsca, w których może zjeść intrygujące, regionalne dania. Kurpiowski rejbak, pierogi po lubelsku i podkarpackie...
Tarta z truskawkami to prosty przepis na pyszny deser. Zobacz, film jak ją zrobić
Tarta z truskawkami zachwyci każdego, kto jej spróbuje. Kombinacja kruchego ciasta, delikatnego kremu i truskawek oczaruje zarówno swoim wyglądem, jak i...
Przepis na kompot z czereśni. Zamknij smak i zapach lata w słoiku
Kompot z czereśni to napój szybki w przygotowaniu, pyszny i zdrowy. Ten smak kojarzony jest z dzieciństwem, ale uwielbiają go również dorośli i seniorzy. Kompot...
Szparagi w cieście francuskim to szybka przekąska. Zobacz film, jak je zrobić
Szparagi w cieście francuskim przygotowuje się w mgnieniu oka, ale ich zapach i smak pozostają w pamięci jeszcze długo po zjedzeniu. To danie, do którego wraca...
Łosoś ze szparagami to pyszna, zdrowa i sycąca propozycja na wiosenny obiad
Łosoś ze szparagami to łatwe w przygotowaniu i szybkie danie, które nie wymaga wiele pracy. Sprawdzi się na wiosenny obiad bądź kolację na ciepło. Jest lekkie,...
Kiedy przypada Wielkanoc 2023? Sprawdź znajomość polskich tradycji i zwyczajów
Wielkanoc w 2023 roku przypada w niedzielę 9 kwietnia. Dzień później obchodzony jest Poniedziałek Wielkanocny, czyli śmigus-dyngus. Przyjrzeliśmy się historii,...
Pączki czy faworki? Kto wygrywa tłustoczwartkowe starcie? Paragony dają odpowiedź FOT
Kto wygrywa tłustoczwartkowe starcie: pączki czy faworki? Jak inflacja wpłynęła na cenę łakoci, które tego dnia kupujemy na potęgę? Zapraszamy do raportu, który...
W marketach pączkowe szaleństwo! Ile trzeba zapłacić i jakie są smaki?
Pączki z cukierni są pyszne, ale i trzeba za nie zapłacić znacznie więcej niż w markecie. Sprawdziliśmy, ile za specjały na tłusty czwartek 2023 życzą sobie za...
Międzynarodowy Dzień Pizzy 2023. Przepis na pyszną domową pizzę
Już w najbliższy czwartek, 9 lutego, będziemy obchodzić Międzynarodowy Dzień Pizzy. Któż z nas nie lubi tego smaku dobrze wypieczonego ciasta, ciągnącego się...
Lubuszanka Ela Stróżyńska, finalistka MasterChef dzieli się przepisami na święta
Ela Stróżyńska, finalistka 11. sezonu kulinarnego programu MasterChef Polska z województwa lubuskiego, dzieli się przepisami na święta Bożego Narodzenia 2022....
S. Aniela Garecka o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisy na wigilie
Siostra Aniela Garecka to zakonnica, która kocha gotować. Od 40 lat pracuje jako szefowa kuchni w Wyższym Seminarium Duchownym Salwatorianów w Bagnie w pow....
Zupa rybna z karpia Kuby Tomaszczyka. Przepis na świąteczną moczkę na Boże Narodzenie
Kuba Tomaszczyk zebrał swoje sprawdzone przepisy na danie inspirowane kuchnią śląską. Wśród nich jest tradycyjna zupa rybna na bazie głów karpia określana...
Rogale Świętomarcińskie i inne patriotyczne słodkości z cukierni Łomżanka z Wrocławia
Rogale Świętomarcińskie we Wrocławiu. To nie wszystko co oferuje cukiernia Łomżanka. W ofercie jest wiele słodkości patriotycznych i biało-czerwonych, które...
Sieradzanie współtworzyli ekspozycję w Muzeum Fabryka Wódki w Krakowie ZDJĘCIA
Sieradzki akcent ma nowo powstałe w Krakowie Muzeum Fabryka Wódki. Jeden z fragmentów ekspozycji przygotowany został przez Michała Szymańskiego i jego Pracownię...
Gęsina jest pyszna! Zobaczcie, jakie potrawy można przyrządzić z tego mięsa
Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji wzrasta spożycie tego pysznego i zdrowego mięsa. Jesień to czas, gdy smakuje ono najlepiej. Powróciła...
Ten sprzęt warto mieć w kuchni. Zobacz najlepsze roboty
Dobry robot kuchenny sprawdzi się w kuchni nie tylko zaprawionego kucharza, ale też osób rzadziej gotujących w domu. To wielofunkcyjne urządzenie zadba o...
Małpi chlebek to hit na śniadanie! Zobacz przepis na cynamonowe bułeczki
Małpi chlebek to pyszny wypiek pachnący cynamonem i karmelem. Powstaje on z kulek ciasta oblanych syropem. Po upieczeniu tworzą one bułeczki do odrywania...
10. Jubileusz Uzdrowiska Uniejów. Bitwa Zup i 40-kilogramowy tort ZDJĘCIA
Bitwa Zup i 40-kilogramowy tort z fajerwerkami. Tak okazale wraz z mieszkańcami i gośćmi świętowało w niedzielę miasto Uniejów z okazji 10-lecia ustanowienia...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Ogrody
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Wyroby tekturowe
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 6 miesięcy temu w kategorii Straż pożarna